Επιμορφωτική συνάντηση Β’ Αθήνας

27/11/2023

«Η τελευταία επιμορφωτική συνάντηση του προγράμματος "Ο ξένος, ο άλλος, ο διαφορετικός: Ταυτότητα και ετερότητα στη λογοτεχνία" την ερχόμενη Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου, 12.30-2.00 μ.μ. στο 4ο ΓΕΛ Χαλανδρίου (Εθνικής Αντιστάσεως 45 & Λευκάδος). Τέσσερεις συνεργάτιδες του προγράμματος μας, που διδάσκουν σε σχολεία της Β΄ Αθήνας (Άννα Τρίγκατζη, Φωτεινή Σαφλαγιούρα, Κατερίνα Μουστακάτου και Ιωάννα Σπηλιοπούλου) παρουσιάζουν εκπαιδευτικα σενάρια που υλοποίησαν στις τάξεις τους την περασμένη χρονιά, σχετικά με διάφορες εκφάνσεις της ετερότητας.

Θα υπάρξει ζωντανή αναμετάδοση από το κανάλι του προγράμματος στο Youtubehttps://www.youtube.com/channel/UCF_BR_pkoRdrBBrBjomgHSg

Πρόγραμμα συνάντησης


Πανελλήνιο Μαθητικό Συνέδριο

26/10/2023

Στο πρόγραμμα μας "Ο ξένος, ο άλλος, ο διαφορετικός: Ταυτότητα και ετερότητα στη λογοτεχνία" συνεργαστήκαν σχολεία και εκπαιδευτικοί από όλη την Ελλάδα, της τυπικής και της μη τυπικής εκπαίδευσης. Πάνω από 600 κείμενα είναι στη βάση δεδομένων μας, που μπορούν να αξιοποιηθούν από εκπαιδευτικούς, περισσότερα από 50 διδακτικές προτάσεις: https://xenos-allos-diaforetikos.edu.gr/index.php . Ένα δείγμα της δουλειάς κάποιων συνεργατών μας παρουσιάστηκε συνοπτικά στο μαθητικό συνέδριο που οργανώθηκε στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ στις 26/10/2023, με τη συμμετοχή μαθητών και μαθητριών από 24 σχολεία της Αθήνας και της περιφέρειας. Το πρόγραμμα αναλυτικά εδώ.

Το συνέδριο καταγράφηκε και υπάρχει στο κανάλι του προγράμματος στο YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=E1Dy8lbKTWc

Αφίσσα συνεδρίου


Προκήρυξη διαγωνισμού για υποβολή εκπαιδευτικών σεναρίων

Το ερευνητικό πρόγραμμα «Ο ξένος, ο άλλος, ο διαφορετικός: Ταυτότητα και ετερότητα στη λογοτεχνία» (Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας, 3η Προκήρυξη Δράσης «Επιστήμη και Κοινωνία» - «Κόμβοι Έρευνας, Καινοτομίας και Διάχυσης». Θεματική 1: Κόμβοι Έρευνας & Καινοτομίας στην Εκπαίδευση, υλοποίηση από το Εργαστήριο Νεοελληνικής Φιλολογίας, Τμήμα Φιλολογίας ΕΚΠΑ) προκηρύσσει διαγωνισμό με θέμα την Ταυτότητα και Ετερότητα.

Σε αυτόν καλούνται να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί από σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι υποβάλουν ένα εκπαιδευτικό σενάριο, αξιοποιώντας δημιουργικά υλικό από τη βάση δεδομένων του προγράμματος (https://xenos-allos-diaforetikos.edu.gr/index.php/test/probole) για τη διδασκαλία τους. Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα εφαρμοστούν στην τάξη και θα παρουσιαστούν στο μαθητικό συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου 2023 στο Αμφιθέατρο της Βιβλιοθήκης της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ, διοργανωμένο από το πρόγραμμα «Ο ξένος, ο άλλος, ο διαφορετικός: Ταυτότητα και ετερότητα στη λογοτεχνία». Θα χρηματοδοτηθεί η μετακίνηση και η διαμονή μίας ημέρας ενός εκπαιδευτικού και δύο μαθητών προερχόμενων από 10 σχολεία εκτός Αθηνών.

Προθεσμία υποβολής των εκπαιδευτικών σεναρίων: 25 Ιουλίου 2023. Οι αποστολές στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Δελτία τύπου

Δελτίου Τύπου για την Ημερίδα με θέμα «Ο Ξένος, ο Άλλος, ο Διαφορετικός.  Ταυτότητα και Ετερότητα στη Λογοτεχνία»

 

Στιγμές από τη ημερίδα στον Πύργο

Photos
Photos
Photos
Photos
Photos
Photos
Photos
Photos


Προγράμματα ημερίδων

Επιμορφωτική ημερίδα
Πέμπτη 12 Μαϊου, 12:00-14:00
1ο ΓΕΛ Αχαρνών, Κύπρου και Παπανίκα

Πρόγραμμα ημερίδας

Επιμορφωτική εσπερίδα
Τρίτη 20 Ιουνίου
Μουσικό Σχολείο Ρόδου

Πρόγραμμα ημερίδας

Επιμορφωτική ημερίδα
Τρίτη 28 Ιουνίου, 12:00-14:00
Πρότυπο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης

Πρόγραμμα ημερίδας

Επιμορφωτική ημερίδα
Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, 12:00-14:00
Θεματικό Πάρκο Ξυστρή, Πύργος

Πρόγραμμα ημερίδας